Да, съгласен съм. Но това е инцидентна доставка. Тоест влизаме ли изобщо в понятието " данъчно задължено лице по смисъла на ЗДДС" ? Няма да има следваща дейност, единична сделка.

Извинете,

Трябваше да добавя повече информация в случая - маркетинговата услуга се извършва на територията на България, а услугата е за Чуждестранна фирма в Европейският съюз.

Поздрави
Здравейте,

След дълъг спор с мойте колеги искам да Ви попитам следният въпрос за ФЛ, което няма фирма,няма ЕТ а и не иска да си прави.

"ФЛ получава 60хил. лева наведнъж от маркетингови услуги по дадена сделка. След като ги получи следва да подаде заявление за регистрация по ЗДДС за достигнат оборот от 50 хил. лева. Въпроса, по който спорим е дължи ли се някакво ДДС от ФЛ при положение, че още не е регистрирано по ЗДДС? И другия въпрос е дължи ли се ДДС след регистрацията, като няма да получава повече пари по тази сделка ?"

Благодаря Ви предварително.

Поздрави
А замисляли ли сте се, че трябва да се регистрирате в Руминия, там имате ВОП и след това ВОД до Гърия?
Здравейте, за да не отварям нова тема пиша тук. След като тотално се уплетох искам да попитам, лице което работи на Трудов договор ( осигурява се на повече от 420лв ), иска да стане Земеделски производител. Въпроса ми е трябва ли допълнително да внася осигуровки затова, че е станал Земеделски производител ?

Благодаря Ви предварително!
Протокол по чл.116 за анулирана фактура, и след това корекция по чл.126, ал.3 - с новите регистри и писмо до НАП
Така е, и аз като се замислих освен с копие на ТД и копие от уведомлението на НАП няма как да се приеме.
Благодаря ти много. Това спасява много главоболия!
Аз го разбирам,че трябва да предостави Сл. бележка от новия работодател, че ще постъпва там и да прекрати взаимоотношенията си със стария без предизвестие по чл.327, ал.1, т.7
Това е проблема,че работодателя не иска да го прекрати, и иска да се отработят тези 90 дни. Освен по чл.71, ал.1 може ли по друг начин да се прекрати (изключваме чл. 325,ал.1, т.1)
Служител назначен на ТД със срок на изпитване 6 месеца иска да пусне предизвестие за напускане. ТД е в полза на работодателя. Също така е по заместване назначен. В договора е упоменато,че срока за предизвестие е 3 месеца.

Срока на изпитване изтича на 8.10.2013. Въпроса ми е ако се пусне молба за напускане по чл.325. т.1, и НЕ се удобри, кога най-рано може да се напусне? Може ли след датата 08.10.2013 да се пусне 30дневно предизвестие?

Блаодаря Ви Предварително!

касов апарат нямате ли ?
да, трябва да отговарят по чл.210, ал.3. Точно тук идват такситата на помощ. Като не може с личен автомобил, автобус да дойде служителя на работа..Все пак основната дейност не може да се осъществи без служители...Но все пак това трябва да се докаже пред НАП!
Когато е за осъществяване на основната дейност на фирмата, се признават разходите. Такситата са вариант, може да ползвате ваучери и в края на месеца да ви издадат ф-ра за услугата.
Правилно си решил. Регистрирай се преди да почнат доставките на тези услуги по собствено желание, а и ще си приспадаш ДК и така..
Регистрирай му фирма и го регистрирай по ДДС по чл.97-а